Under ett paraply efter arbetet igår passade jag på att skörda bondbönorna!
Tur att dom klarade köldknäppen tidigare i september. Bondbönorna har stora baljor som går snabbt att skörda, jag hade inte sått så mycket heller.
Sen är det bara att sätta igång och sprita...
Bönorna ligger skönt inbäddade i baljan, nästan som i sammet...
Spritade och klara, då det dags att koka dom 3-5 minuter, sen är det lätt att trycka ut dom ur det skyddande skalet runt bönan.
Härlig grönfärg har dom "klara" bönorna....
.....och goda är dom också, kan hända i en bönsallad eller bara smörstekta, mums :)
Ha en skön fredagskväll
Ha en skön fredagskväll
Vilka härliga bilder!
SvaraRaderaBeundrar alla som odlar egna grönsaker, kokar, saftar,lägger in, fryser osv.
Själv har jag ingen kunskap, tålamod eller ork :=)
Ha en trevlig helg!
Hej Helen
SvaraRaderaJag kan inte skryta med att jag gör det i någon stor omfattning, men att testa lite olika grönsaker/bär(om än i mycket liten skala) tycker jag är kul :)
Ha en fin helg du med !
Kan inte annat än att bara hålla med Helen...är själv inte heller någon grönsaksodlare. För mig är det bara perenner som gäller...just nu i alla fall...kan ju ända sig man vet aldrig...
SvaraRaderamia
Hej Mia
SvaraRaderaDet är tur att man kan ändra sig och i en trädgård finns alltid tillfällen att prova både det ena och det andra...allt efter tycke och smak! Tur är väl det!
Ha det gott!