-livet i en norrlandsträdgård

onsdag 29 september 2010

Höst....

Nu är hösten på allvar här. Efter flera dagar av alltför många minusgrader på nätterna har trädgården fått huka sig för det oundvikliga. Det är inte många blommor som klarar 6-7 minus. Tur att växterna bjuder på annan fägring :)
Björkspirean är alltid lika fin på hösten med många sköna nyanser som skiftar beroende ljuset ute.


Parkrosen får en härlig ljust gröngul färg som gör sig så fint tillsammans med dom signalröda små nyponen.


Häggmispeln brukar vanligtvis få ett härligt gul eller rött bladverk på hösten, beroende på sort. Ibland blir det inte så utan bladen går då lite mer i brunt, som denna höst, lite tråkigt : /


En blomma som klarar många minus hittade jag iallafall idag. Violen som ploppar upp lite varstans i min trädgården. En riktig fighter, förgyller vart än den hamnar från tidig vår till sen höst. Här har den bestämt sig göra åkerbären sällskap :)


Stora krukan från uteplatsen har fått flytta upp på bron. Silvernjurvindan får hänga ned ett tag till eftersom den fortfarande är snygg och tål kylan mycket bra. Dom andra växterna är ersatta med lite ljung och annat "höstgrönt" som jag glömt vad det heter. 

Annars är dagarna jättehärliga nu med solsken och skön luft. Hoppas helgen blir fin också, då ska dörrarna monteras på växthuset :)

Ha en skön kväll och sista september dag imorgon!

4 kommentarer:

  1. Fin ny header bild du har fått!

    SvaraRadera
  2. Hösten har vackra färger, fina bilder!
    Gillar din kruka med Silvernjurvindan, supersnygg! Den gröna växten verkar vara en planta från blandningen av Hebe mixen.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Hej Helen
    Visst är Silvernjurvindan snygg, funderar på att testa övervintra den inne. Läste på en blogg att det skulle gå. Men än är det synd att ta in den.
    Stämmer nog att det planta från Hebe mixen känner igen namnet :)
    Ha det gott

    SvaraRadera
  4. Då Silvernjurvindan var nyhet så prövade jag att övervintra den inne i ett svalt rum och under växtbelysning, det gick faktiskt ganska bra. Nu 'ids' jag inte utan köper en ny varje år :=)

    SvaraRadera

Kul att du vill lämna en hälsning, det uppskattas !
Vänliga hälsningar/ Stina